Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

IT'S JUST ME

30.3.2015

KARU & KAUNIS DUBAI


Otin pienen irtioton laiskottelusta ei vaan siis työnhausta(:D) Dubaihin.

Dubaissa on kaikkea, muttei mitään. Sieltä löytää maailman korkeimman rakennuksen, maailman suurimman kauppakeskuksen, maailman viisi korkeinta hotellia, metron joka on maailman pisin ilman kuljettajaa oleva raidereitti sekä paljon muuta. Kaikki on suurta ja korkeaa ja on maksanut miljoonia. Tässä siis näkymiä Burj Khalifasta 452 metrin korkeudesta kuvattuna. Koko rakennus on 828 metriä korkea.


Kuitenkin sieltä puuttuu mun mielestä paljon. Sieltä puuttuu luonto(palmuja tietty löytyy paljon!), ulkoilu ja oma kulttuuri. Todella korkealta katsottuna suurimman osan maisemasta peittää hiekka ja kaikki rakennukset, lukuunottamatta pieniä ruohotilkkuja jossakin. Tässä näkymässä ei myöskään näe ihmisiä ulkona vaan pelkkiä autoja älyttömissä ruuhkissa.


Isoimmista marketeista etenkin sai KAIKKEA ja valmiit eväät oli niin iisiä hakea mukaanArabian kieli on hyvin vahvana esillä ihan joka paikassa, eikä sitä voi olla huomaamatta. Paikallinen Arabi on kuitenkin melko vaikea tunnistaa ulkonäöltään(paitsi joo heidät voi tunnistaa jotka puketuu kauttaaltaan piettäviin asuihin) tai syödä paikallista ruokaa. Lötyy kaikki maailman pikaruokapaikat sekä intilaiset-, kiinalaiset-, japanilaiset- että nepalilaiset ruokapaikat, mutta mikä sitten on sitä paikallista ruokaa, on hyvin vaikea sanoa :-D Tosin joka paikasta ainakin saa sandwitchejä, jotka siellä ovatkin esim. kana- tai lihatäytteisiä rullia.


Dubain hienous on mun mielestä siinä rikkauden ja köyhyyden ja uuden ja vanhan kontrastissa, sekä kulttuurien kirjossa. Sen näkeekin hyvin selvästi. Meiän hotellihan sijaitsi vanhalla ja köyhällä alueella, jossa asui paljon esimerkiksi pakistanista muuttaneita. Mua vähän pelotti toi alue ihmisineen, mutta eihän me siellä paljon aikaamme vietetty ja huomasin kuitenkin, että aika turhaan pelkäsin. Ihmiset olivat älyttömän ystävällisiä ja avuliaita joka paikassa, ihan ihon väristä, sukupuolesta tai uskonnosta riippumatta. Pitää vain unohtaa ennakkoluulot ja kapeakatseisuus, joka on suomalaiselle luonteelle hyvin vaikeaa. Kyllä mä täällä suomessa niitä ystävällisiä ihmisiä kaipaan. Myös " ma'am", alko alkoärsytyksen jälkeen kuulostaa tosi kivalta.

Näkymä hotellin ikkunasta

Oli hienoa nähdä miten ihmiset elää vanhassa Dubaissa ja käydä kivoissa pikku marketeissa. Meiän hotellikin oli tosi hyvä kahden tähden hotelliksi. Se oli siis Al Banya metro aseman lähellä ja oli nimeltään Mount royal hotel. Jos pitkät välimatkat häiritsee ja haluaa rantojen lähelle, kannattaa kuitenkin majoittua Marinan alueelle.


Dubai mall:ista löytyy myös tämmönen suihkulähde sekä luistinrata, sekä tietty kaikki mahdolliset vaateliikkeetFountain show


Iso osa Dubain must see -jutuista tuli siis nähtyä. Burj Khalifa - maailman korkein rakkennus, Dubai mall - maailman suurin kauppakeskus, Dubai fountain show Dubai mallin ulkopuolella, Jumerah beach, Mall of the emirates, aavikkosafari ja kameliratsastus sekä joen ylitys vesitaksilla Deira old souqista Bur DubaihinTosiaan tää rantapäivä oli ainut, jolloin olin noin avoimissa kuteissa liikkeellä

Mä suosittelen erityisesti sen fountainshown kattomista, burj khalifaa sekä käymistä myös vanhan Dubain puolella. Olihan toi aavikkosafarikin tietty ihan huikee. Musta jostain syystä se 45 minuutin ajomatka sinne aavikolle hotellilta oli etenkin tosi kiva, koska sai kokea millasta on Dubain liikkenne ja etenkin illalla, kun mietä vietiin takas, ku kaikki valot loisti pimeydessä. Aavikolla ajo kapeiden dyynien päällä taas oli ihan hulluutta :-D Metro on älyttömän halpa ja helppo kulkuväline, josta löytyy omat vaunut naisille ja lapsille sekä kaikki kuulutukset arabian lisäksi englanniksi. Metroasemilla (niinkuin joka paikssa muaallakin) on poliiseja vartoioimassa ja heiltä voi myös kysyä reittiopastusta.

Tuli myös käytyä kivoja keskusteluja suomalaisen tytön kanssa, joka työskentelee Dubaissa au pairina, kahden työmatkalla olleen irlantilaisen miehen sekä yhden lomalla olleen suomalaisen naisen kanssa. Nuoria keskenään matkaavia ei oikein näkynyt.Dubai on siis älyttömän turvallinen ja kokemisen arvoinen paikka, sekä tietenkin hurjan lämmin. Kannattaa kuitenkin miettiä millaisella budjetilla ja asenteella sinne lähtee, miten pukeutuu sekä mitä haluaa reissulta. Mä en pahemmin ruskettunut(paloin..), mut toi on tosi hyvä paikka siihenkin vuoden ympäri.


Mä en ehkä kokenut Dubaita mun paikaksi, mutta sellaiseksi, joka on pakko kokea. Varmasti uudestaankin.

Tunnisteet: , , , , , ,

2 kommenttia:

30. maaliskuuta 2015 klo 22.26 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Vähä kiva kun kirjottelet taas! olitko perheenkanssa vai mikä reissu tää oli?

 
31. maaliskuuta 2015 klo 1.35 , Blogger Mira kirjoitti...

Joo mustki on kiva kirjotella, ku on kivoja juttuja kirjoteltavana:) vaatis ehkä ihan oman postauksen tää, mut olin tytön kanssa jota en tuntenut paljoa aiemmin, haha

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu